Specjalista ds. ochrony środowiska

• Pełny etat
  • Żary
  • Opublikowane 2 miesiące temu

Syncreon Logistics Sp. z o.o.

ul. Gospodarcza 13

Firma syncreon jest dostawcą specjalistycznych usług logistycznych dla branży przemysłu motoryzacyjnego i technologicznego. Oferujemy zaawansowane rozwiązania w zakresie produkcji i łańcucha dostaw dla osiągnięcia maksymalnej elastyczności i sprawności, które umożliwiają naszym Klientom osiągnąć najwyższą wydajność w ich działalności. Ponadto zajmujemy się serwisem i naprawą sprzętu elektronicznego tj. elementy składowe bankomatów, drukarki laserowe, systemy kasowe POS (Point Of Sale). W związku z rozwojem naszego oddziału w Żarach poszukujemy osoby na stanowisko:

Specjalista ds. ochrony środowiska

Zakres obowiązków:

• Analiza wymagań prawnych, korporacyjnych i klienta z zakresu ochrony środowiska oraz nadzór nad ich realizacją;
  • Prowadzenie dokumentacji odpadowej (w tym międzynarodowy transport odpadów);
  • Sporządzaniem raportów środowiskowych (m. in. Urząd Marszałkowski, WIOŚ, GIOŚ, KOBIZE itp.);
  • Sporządzanie i komunikowanie raportów, analiz i zestawień;
  • Tworzenie i opiniowanie instrukcji oraz procedur;
  • Aktywny udziałe we wdrażaniu inwestycji i rozwiązań technicznych, opiniowane w zakresie ochrony środowiska;
  • Nadzorowanie i weryfikacja decyzji/pozwoleń dotyczących odpadów, emisji oraz ich aktualizowanie zgodnie z potrzebami przedsiębiorstwa;
  • Uczestnictwo w audytach wewnętrznych;
  • Sporządzanie planów kontroli wewnętrznych, prowadzenie kontroli oraz formułowanie zaleceń i rekomendacji;
  • Nadzór nad obowiązkami wynikającymi z rozporządzenia REACH i CLP;
  • Doradztwo w zakresie obowiązujących przepisów oraz prowadzenie szkoleń z zakresu ochrony środowiska;
  • Promocja proekologicznych postaw w środowisku pracy.

Wymagania:

• Wykształcenie wyższe w zakresie chrony środowiska, inżynierii środowiska lub pokrewne;
  • Znajomość przepisów prawnych z zakresu gospodarki odpadami i ochrony środowiska;
  • Doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku min. 1 rok, mile widziane w firmie produkcyjnej;
  • Doświadczenie w kontaktach z urzędami publicznymi i organami audytującymi w zakresie ochrony środowiska;
  • Umiejętność komunikacji i współpracy w zespole;
  • Znajomość języka angielskiego bedzie dodatkowym atutem;
  • Znajomość normy ISO 14001 będzie dodatkowym atutem.

Jako pracodawca oferujemy:

• Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę w międzynarodowej firmie;
  • Atrakcyjne wynagrodzenie;
  • Atrakcyjny pakiet SOCJALNY;
  • Tematyczne dni pracownicze, gdzie oferujemy pracownikom owoce, jogurty, lody, drożdżówki.

Kandydat zobowiązany jest złożyć:

• życiorys (CV),
  • list motywacyjny

oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb procesu rekrutacji o treści: Na podstawie art. 7 ust. 1 RODO oświadczam, iż wyrażam zgodę na przetwarzanie przez administratora, którym jest syncreon Logistics Polska Sp. z o.o. moich danych osobowych w celu przeprowadzenia procedury rekrutacji na stanowisko: Specjalista ds. ochrony środowiska . Wyrażam nadto zgodę na przetwarzanie ww. danych osobowych w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. Powyższa zgoda została wyrażona dobrowolnie zgodnie z art. 4 pkt 11 RODO.
Pragniemy poinformować, iż administratorem podanych przez Państwa danych osobowych jest syncreon Logistics Polska Sp. z o.o. Ponadto informujemy, że:

1. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez syncreon Logisitics Polska w celu przeprowadzenia i rozstrzygnięcia procesu rekrutacji na wskazane stanowiska. Na podstawie wyrażonej przez Państwo zgody (art.23 ust.1 pkt.1 ustawy o ochronie danych osobowych)
  2.   Państwa dane będą przetwarzane do rozstrzygnięcia procesu rekrutacji, ale nie dłużej niż 6 miesiące od daty złożenia oferty.
  3. Przysługuje Państwu prawo żądania dostępu do danych osobowych dotyczących Państwa osoby, ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenie przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania a także prawo do przenoszenia danych.
  4. Ponadto przysługuje Państwu prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Powyższe nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody przed jej cofnięciem.
  5. Dodatkowo przysługuje Państwu prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego.
  6. Podanie przez Państwo danych osobowych jest dobrowolne, przy czym niezbędne do udziału w procesie rekrutacji.
  7. Decyzje dotyczące przeprowadzenia oraz rozstrzygnięcia procesu rekrutacji nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany.

Informujemy, iż skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami.

Aby ubiegać się o pracę wyślij nam informacje o sobie na rekrutacja@syncreon.com

Skorzystaj z webmaila: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

Strona główna ogłoszenie Specjalista ds. ochrony środowiska