kolaż_SEMINARIUM_ochrona własności_os

Seminarium ,,Ochrona własnosci przemysłowej” dla MŚP za nami

05.02.2016 r w Sali Konferencyjnej Urzędu Miasta w Żarach, Fundacja ,,Przedsiębiorczość” zorganizowała seminarium dla lubuskich MŚP w zakresie możliwosci uzyskania dofinansowania na ,,Ochronę własnosci przemysłowej”.

Pan Tomasz Czerwoniak z Departamentu Wsparcia Innowacyjności, Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości w Warszawie, wystapił w roli prelegenta, przedstawiając lubuskim firmom, które zamierzają ubiegać się o ochronę intelektualną swoich wytworów (poza granicami RP), w postaci patentów na wynalazek, ochrony wzorów użytkowych i wzorów przemysłowych, możliwości skorzystania z dofinansowania w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój Poddziałanie 2.3.4 ,,Ochrona własności przemysłowej”.

W drugiej części spotkania wystapiła Pani Monika Przybylska z Głównego Punktu Informacyjnego o Funduszach Europejskich w Zielonej Górze, która przedstawiła plany działań na 2016r oraz terminy ogłaszanych konkursów dla mikro, małych i średnich firm z województwa lubuskiego, które będą mogły pozyskać dofinansowanie w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego 2020.

Na zakończenie seminarium, firmy miały możliwość skorzystania z indywidualnych konsultacji z ekspertami z porad których, zainteresowani chętnie skorzystali.

Strona główna Aktualności Seminarium ,,Ochrona własnosci przemysłowej” dla MŚP za nami