plakat_a3

Językowa ,,Chatka Puchatka” Monika Dominiak oraz Fundacja ,,Przedsiębiorczość”, zapraszają do udziału w projekcie nr RPLB.06.04-08-0012/18 pt: Nowe miejsca w Chatce Puchatka dla dzieci do 3 roku życia szansą na pracę dla rodziców.

Cel projektu:
Celem projektu jest zwiększenie o 10 liczby kobiet z miasta i gminy wiejskiej Żary, powracających do pracy po przerwie związanej z urodzeniem i wychowaniem dziecka, poprzez zapewnienie opieki w żłobku nad dziećmi do lat 3 w okresie do 30.06.2021r.

Do kogo adresowany:
Do udziału w projekcie zapraszamy kobiety z miasta i gminy wiejskiej Żary sprawujące opiekę nad dzieckiem do 3 roku życia, które chcą skorzystać ze wsparcia polegającego na objęciu opieką dziecka w żłobku i zobowiążą się do powrotu na rynek pracy w terminie do 4 tygodni od zakończenia udziału w projekcie.

Osoby o których mowa, muszą spełnić co najmniej jedno z poniższych kryteriów:
– osoby bezrobotne lub osoby bierne zawodowo, pozostające poza rynkiem pracy ze względu na obowiązek opieki nad dziećmi do lat 3, w tym osoby które przerwały karierę zawodową ze względu na urodzenie dziecka lub przebywające na urlopie wychowawczym w rozumieniu ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – kodeks pracy (5K)
– osoby pracujące, sprawujące opiekę nad dziećmi do lat 3 (osoby przebywające na urlopie macierzyńskim lub rodzicielskim uznawane są za pracujące). Dodatkowo osoby przebywające na urlopie wychowawczym, które jednocześnie pracują (nawet w niepełnym wymiarze czasu) również uznawane są za pracujące (5K)

Kryteria premiujące:
Co najmniej 30% zostaną objęte wsparciem osoby samotnie wychowujące dzieci (3K)
Co najmniej 30% zostaną objęte wsparciem rodziny wielodzietne tj. wychowujące troje i więcej dzieci (3K)

Beneficjent zapewnia:
Finansowanie działalności bieżącej nowo utworzonych miejsc opieki nad dziećmi do lat 3 przez okres 24 miesięcy m. innymi (pobyt, wyżywienie, nauka, zabawa).

Dokumenty rekrutacyjne należy składać od 18.02.2019 r. do 10.03.2019r. w godz. od 07.00 – 15.00 w biurze Projektu przy ul. Czerwonego Krzyża 25 B, 68-200 Żary, lub mailowo na adres: Condchatkapuchatka@wp.pl

1. Regulamin Uczestnictwa w projekcie
2. Formularz zgłoszeniowy rodzic
3. Deklaracja uczestnictwa w projekcie