February 22, 2022 (1)

“Podstawy Design Thinking “

Fundacja „Przedsiębiorczość” oraz Centrum Przedsiębiorczości i Transferu Technologii Uniwersytetu Zielonogórskiego zapraszają na bezpłatne  szkolenie “Podstawy Design Thinking “.

Czym jest Design Thinking?

Design Thinking to podejście do tworzenia nowych produktów i usług w oparciu o głębokie zrozumienie problemów i potrzeb użytkowników.

Design Thinking działa w oparciu o następujące założenia:

1. Koncentracja na użytkowniku – dogłębne zrozumienie jego uświadomionych i nieuświadomionych potrzeb.

2. Kreatywna kolaboracja – spojrzenie na problem z wielu perspektyw, szukanie nowych rozwiązań, wyjście poza utarte schematy.

3. Eksperymentowanie i testowanie hipotez – budowanie prototypów i częste zbieranie informacji zwrotnej od użytkowników.

Celem projektów realizowanych zgodnie z Design Thinking są rozwiązania:

1. Pożądane przez użytkowników

2. Technologicznie wykonalne

3. Ekonomicznie opłacalne

Godziny Temat
09:00 – 10:30

Przywitanie, tour the table, rys historyczny, case studies produktów opracowanych metodyką

Design Thinking, wprowadzenie do Empatii

10:30 – 10:45 Przerwa kawowa
10:45 – 12:15 Empatia i Definiowanie – rola w procesie, metody, narzędzia, na co zwracać uwagę?
12:15 – 12:45 Przerwa lunchowa
12:45 – 14:15 Generowanie pomysłów i Prototypowanie –  rola w procesie, metody, narzędzia, na co zwracać uwagę?
14:15 – 14:30 Przerwa kawowa
14:30 – 16:00

Testowanie –  rola w procesie, metody, narzędzia, na co zwracać uwagę?

Ćwiczenie podsumowujące, podsumowanie, dyskusja.

O trenerze:

PŻ

Paweł Żebrowski – COO SHOPA Design & Strategy, trener i metodyk z zakresu projektowania produktów i usług. Business Development Manager w startupie Modino.io. Specjalista ds. User Experience w Netcomp-Intrasoft, firmie informatycznej pracującej na rzecz Komisji Europejskiej. Absolwent Uniwersytetów Szczecińskiego i Uniwersytetu Warszawskiego oraz programu Top 500 Innovators na Uniwersytecie Stanforda w USA. Szkolił oraz tworzył rozwiązania na rzecz takich

firm jak Simplicardiac, CIECH S.A., Synoptis Pharma, TOYOTA Central Europe, Lingaro, NOKIA, Sokołów, PLAY czy CD Projekt RED. Wykładowca studiów Executive MBA oraz Product Manager na Zachodniopomorskiej Szkole Biznesu – Akademii Nauk Stosowanych, właściciel firmy doradczej Do More!

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/pzebrowski/

Co zrobić, żeby było dobrze?

• Bądź zaangażowany i aktywny – Twój udział jest kluczowy do sukcesu warsztatu,
  • Nie ma złych pytań – nie wahaj się pytać, na każdym etapie pracy,
  • Wycisz niepotrzebne sprzęty i nie używaj ich dopiero, jeżeli rzeczywiście niezbędnie musisz,
  • Bądź obecny – fizycznie i mentalnie 🙂
  • Nie bój się eksperymentować i przedstawiać nawet najbardziej szalone pomysły – o to chodzi w naszym spotkaniu!
  • Wspólnie pilnujmy czasu – tempo będzie wymagające.
Szkolenie odbędzie się 25 czerwca 2024 r. w godz. 9:00 – 16:00 w Żarach, ul. Mieszka I 13, sala 10 w Fundacji „Przedsiębiorczość”.
Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie zgłoszeń drogą mailową na adres: szuscicka@fundacja.zary.pl do 21.06.2024r.
Szkolenie jest bezpłatne, o rejestracji decyduje kolejność zgłoszeń.
Serdecznie zapraszamy!
Strona główna Aktualności “Podstawy Design Thinking “