Adam Pioch - preferowane 1

Niepowtarzalne warsztaty dla liderów – Storytelling w biznesie, tylko u nas !!!

STORYTELLING W BIZNESIE

Każdy z nas zastanawia się co to jest Storytelling a więc  budowanie więzi klienta z marką za pomocą opowieści, to jedna z najskuteczniejszych technik w marketingu. Problem w tym, że chociaż stwierdzenie „ludzie lubią słuchać historii” ociera się o banał, to wciąż wiele marek nie potrafi tego odpowiednio wykorzystać. Na szkoleniu  wyjaśnimy, co to jest storytelling i dlaczego warto snuć ciekawe opowieści.

Celem szkolenia jest:

• Umiejętność opowiadania to podstawowe narzędzie prawdziwego przywódcy, kogoś, kto potrafi zmobilizować innych do nadzwyczajnego wysiłku.
  • Dobrze opowiedziana historia zapewnia liderom kluczową korzyść – istotną przewagę na dzisiejszym konkurencyjnym rynku. Dobra narracja potrafi przekonać klientów, pracowników, inwestorów, że twoja firma, produkt lub pomysł, pomogą im odnieść sukces.
  • Umiejętność władania opowieściami podczas biznesowych prezentacji ułatwia odbiór treści na głębszym poziomie. Opowieści to jedna z tych sił, które niebywale inspirują i zachęcają nas do działania. Storytelling to sztuka opowiadania ciekawych i przekonujących historii.

Ramowy program usługi

Podczas zajęć uczestnik pozna i podczas warsztatów przećwiczy w praktyce następujące elementy:

• Schematy opowieści: monomit, PPR, schematy mitów biznesowych, podróż bohatera.
  • Na czym można oprzeć opowieść w biznesie?
  • Zasady tworzenia tzw wirusowych opowieści,
  • Zasady tworzenia opowieści dla prezentacji na żywo i zasady tworzenia opowieści w tekstach marketingowych.
  • Sposoby na wywoływanie fascynacji (produktem, marką, człowiekiem) i jej wykorzystanie w procesie tworzenia opowieści.
  • Antagonista, Protagonista i główny bohater – sposoby tworzenia użycia głównych rywalizujących ze sobą postaci i ich reprezentacja w opowieści biznesowej.
  • Koło Archetypów i stereotyp postaci występujących w opowieściach.
  • Określenia Archetypu marki i związanego z tym typu opowieści.
  • Rodzaje emocji. Funkcje emocji i sposoby ich użycia.
  • Jak stworzyć spójny świat opowieści.
  • Jak wywoływać i konstruować konflikt w opowieściach.
  • Jak władać tajemnicą, ciekawością i strachem w umyśle „słuchacza” opowieści.
  • Jak uruchomić proces kreatywny by sprawnie tworzyć opowieści także na żywo.
  • Jak sprawnie władać „Strzelbą Czechowa” i „Deus ex Machina” w opowieściach.
  • Metafory, epifory i anafory w języku opowieści.
  • Władanie czasem w opowieściach.
  • sposoby dramatyzacji rzeczywistości,
  • Jak i gdzie opowiadać opowieści?
  • Marketing opowieści – Angażowanie konsumentów – narzędzia storytellingowe w Social Mediach.
  • Każdy uczestnik otrzyma ewaluację swoich działań i czas na jej zastosowanie. Proces ten powtórzymy kilkukrotnie wykorzystując Systematyczność ze wzoru na sukces do ulepszania tworzonej opowieści i utrwalenia wiedzy.

Dla kogo?

• Właściciele firm, osoby zarządzające, managerowie.
  • Przedstawiciele handlowi firm.
  • Pracownicy działów kreatywnych i marketingu.
  • Pasjonaci tworzenia opowieści.
  • Osoby występujące publicznie.
  • Osoby pracujące w turystyce i mające w obowiązkach:
  • marketing i sprzedaż noclegów w obiektach turystycznych
  • (hotele, pensjonaty, apartamenty, restauracje itp.),
  • promocję atrakcji turystycznych (muzea, zamki, szlaki
  • turystyczne, parki rozrywki, lokale gastronomiczne itp.),
  • pracę z turystą – przewodnicy turystyczni, animatorzy czasu
  • wolnego,
  • pomoc turyście – punkty informacji turystycznej,
  • autorzy przewodników turystycznych i historycznych.

Termin i cena:

Termin: 25 października 2019 roku

Cena: 390,00 PLN brutto

Komplet dokumentów dostępnych poniżej, należy wypełnić do 23.10.2019 r. i dostarczyć osobiście lub mailowo na adres: szuscicka@fundacja.zary.pl

• Formularz zgłoszeniowy
  • Szkolenie lista obecności obowiązek informacyjny
  • Zgoda RODO

TRENER PROWADZĄCY WARSZTATY:

Adam Pioch

Założyciel Poznańskiego i Pilskiego klubu Toastmasters. Zainspirował dziesiątki ludzi przemawianiem publicznym, czego efektem są liczne sukcesy i osiągnięcia Poznańskich klubów. Toastmasterowych oraz rozwój klubów w innych miastach.

Specjalizuje się w jednym z najbardziej wymagających podręczników w Toastmasters jakim jest Storytelling. Wiąże się to z wcieleniem się w różne postaci, prezentowaniem dialogów, jak i misternym tkaniem dramaturgii opowieści. Adam storytelling wykorzystuje w przemawianiu jak i w marketingu, ucząc swoich klientów tworzenia angażujących biznesowych opowieści dla potrzeb budowy firm.

Jest współautorem książki „Biblia e-Biznesu 2”. Przygotował 2 rozdziały w tym jeden o STORYTELLINGU! To ten obszerniejszy 🙂 Drugi rozdział to niespodzianka, pełna jak to mówią „mięcha”.

Tu ta pozycja:

Napisał opowiadanie umieszczone w 13 rozdziale książki „Narratologia” autorstwa Pawła Tkaczyka.

Stworzył własną markę szkoleń z tworzenia angażujących opowieści: Storytelling Power!

Pracował dla: ITS Education, Fundacja Obserwatorium Zarządzania, PZU SA, ASBIRO, Ecorys Polska,DEA Konsulting, IsecMan, ZART, Dom Szkoleń i Doradztwa, SEKA SA, BNI Polska, Collegium Da Vinci,WiseHead.

Szkolił pracowników: Allegro SA, Barenbrug Polska, Wyższa Szkoła Logistyki, Merlin SA, GPD Advertising, Dom Wydawniczy Medium, ArcelorMittal FCE, Home.pl SA, 3M Poland, TVIP, KGHM. Golden Line, ponad sto referencji od moich klientów:

WYKSZTAŁCENIE

Wyższe – magister inżynier

Doświadczenie zawodowe

• Marketingiem internetowym zajmuję się od 1994 r.
  • Publikowałem w latach 1997-2000 kursy budowy stron www w gazetach komputerowych.
  • Certyfikaty: ACS – Zaawansowanego mówcy i ALS – zaawansowanego lidera – międzynarodowej organizacji Toastmasters International. Aktualnie Area Director w w/w organizacji.
  • Współautor kompendium wiedzy o marketingu internetowym pt „Biblia e-biznesu 2” (rozdziały o storytellingu w biznesie i audycie stron www). Wydawnictwo Helion.
  • Autor opowieści użytej w podręczniku do storytellingu pt. „Narratologia”. Wydawnictwo PWN.
  • Szkoleniowiec od 2006 r. Autor szkolenia pn: „Storytelling Power – business & life”.

Doświadczenie w świadczeniu  tego typu usług

• Praktyk, autor wielu opowieści, współautor książek.
  • Wykładowca akademicki na studiach MBA uczelni: Yale University & WSB Wrocław, WSB Poznań, Uczelnia Łazarskiego (Architekci Marki), ASBiRO. Kierunki: Storytelling, Storytelling w biznesie, Architekci Marki, Marketing internetowy, Wystąpienia publiczne w biznesie.
  • Ponad 6500 godzin szkoleń, konsultacji i mentoringów w świecie biznesu. Wielu mistrzów Polski w wystąpieniach publicznych uczyło się u mnie storytellingu.

Formularz-zgłoszeniowy-25.10.2019

szkolenie-lista-obecności-obowiązek-informacyjny

Storytelling – oferta sz.1 dniowe

Adam Pioch - preferowane 1

BIO – Adam Pioch_

Strona główna Aktualności Niepowtarzalne warsztaty dla liderów – Storytelling w biznesie, tylko u nas !!!